A smile is the best make-up

 
En minut av bitterhet är 60 sekunder utan glädje.

Svar om träning

Kan inte du lägga ut en bild när man ser din vältränade kropp?;)
Har väl inte en jätte vältränad kropp men börjar få mer muskler!
 
Hur ofta brukar du träna?
Det brukar variear lite men försöker att minst träna 5 gånger i veckan. Sen varierar jag min träning lite jag tränar tex inte styrketräning tre dagar i rad, för att det är dåligt för musklerna måste få återhämta sig och byggas upp. Så tro inte att du blir jättebra tränad om du kör flera hårda styrkepass på rad. Då bryts bara musklerna ner.
 
Och hur ser dina träningspass ut?
Hur mina pass ser ut är lite olika. Om jag springer brukar jag äntingen köra kort och effektivt eller långt men långsamare eller intervaller. Det kan va backintervaller eller 70/20. Om jag kör skidor är det välldigt olika! Men brukar köra längrepass då drygt en timma. Sen styrketräning brukar jag antingen va på gymmet eller hemma. På gymmet så brukar jag värma upp med att springa ett tag minst 10 min. Sen kör jag lite olika maskiner där jag kör 3x12 på vissa, andra 3x15 och på "magmaskiner" kör jag 5x15. Men hur många set och reps jag kör blir väll oftast på hur dagsformen är. Om jag är hemma så kan jag värma upp på cyckeln i ca 10 min. Sen har jag skapat ett styrkepass som tränar det flesta musklerna. Det är effektivt har ingen vila mellan utan har olika muskler som tränas. Det brukar gå på en halvtimma sen plus uppvärmningen.
 
Hur snabbt spring du på en mil?
När jag sprungit i år så har min snabbaste tid varit på 47.50. Det är jag nöjd över. Brukar försöka att hålla 5min/km så att man håller på 50 min på en mil. Sen blir det snabbare vissa delar. Men jag hoppas kunna få bättre tid i sommar! Då är det inte lika halt på vägarna och då är min löpning mer igång.
hehe hade typ ingen annan bild när jag springer..
 
 
Har du nå bra kostråd att dela med av?
Ja det är väll att direkt efter man tränat så ska man få i sig nått. Kan va en banan,macka eller nån maträtt. Men man ska försöka äta max 30 min efter man tränat så man får i sig någon energi.Sen innan man tränar ska man försöka att fått i sig nått en timma innan träning så man har energi att utföra arbetet. Sen ska man inte hoppa över nån måltid utan man ska äta regelbundet! Enlig mig är det bara idiotisk att hoppa över tex lunch eller middag. Sen jag skulle aldrig kunna klara mig om jag skulle hoppa över. 

Svar om fotografering

Hur ofta fotar du?
Det är ganska ofta eller försöker då göra det ofta. På helger och lov fotar jag mer för då har jag mycket mer tid. För på vardagar går mycket tid åt till pluggandet och träningar. Men brukar kanske fota 2 gånger på vardagarna sen 2 gånger på helgen. Så man kan säga kanske 4 gånger i veckan gör jag större fotograferingar. Men ibland när jag har mcyket insperation blir det fler!
 
Vad redigerar du dina bilder i?
Just nu redigerar jag i ett gratis program som heter Photoscape. Finns att ladda ner. Det är välldigt enklet att förstå och följa. Men jag ska nån gång fixa photoshop eftersom det är bättre. Men tipsar att man kan börja med ett lätt program.
 
Brukar killar få va dina modeller nån gång?
Känner inte så många killar som skulle vilja va modeller. Men vist skulle jag kunna fota dem utan problem om de vill. Oftast blir det mina kompisar som är mina fina modeller!
 
Vad heter du på instagram?
Där heter jag klarayngvesson. Ni får gärna följa mig där. Lägger upp bilder ganska ofta.
 
 

almost fotget

 
 
här är några bilder jag nästan glömt bort. Det är från när jag ida och hjalle hade lite fotografering tillsammans. 

månens bana


 
bilder från i sommras i stugan. och ena från weheartit

Börjar svara på frågorna nu!

Hur ser/är den perfekta killen enligt dig?
Utseendet är inte det viktigaste men nog betyder det. Han ska gilla att ha bra hälsa, så han ska va tränad. Han ska ha humor och kunna skratta/le mycket så han sprider glädje. Han ska bry sig om mig och kunna visa mig för hans kompisar och inte skämas. Han ska kunna bjuda på sig och inte vara så stel. Han ska va snäll och omtänksam. Sen är det ju bara plus om han är söt och har bra utseende.
 
Gillar du nån isåfall vem?
Jodå vist gillar jag en men vem säger jag inte tyvärr. Men han är en bra kompis så vill inte att den ska förändras och att det ska bli awkward mellan oss.Men vist vill jag berätta!
 
Vem är snyggast i din klass?
Det var en kluring! Tycker alla ser typ bra ut på sitt sätt så svårt att bestämma mig. 

 
Och när var du senast ihop med någon? 
Senast jag var ihop med någon var på sommarlovet till sjuan. Känns som om det var hur länge sen som hellst.
 
 

Flygplatsen

Blev upp tidigt idag men ändå kom vi iväg senare än vad vi hade tänkt. Men 
nu sitter jag på flygplatsen och väntar på flyget som ska till Helsingfors som sen går vidare till Singapore.  Ska försöka uppdatera lite om jag har internet.  Men ha det bra här hemma!

over the mountain and over the sky

allt nästan nedpackat i resväskorna nu. Sitter på spänn hela tiden och vill bara att timmarna ska gå!!
Känslan när NO lektionen var slut och ingen mer skola på två veckor var magisk! Lyckorus går igenom min kropp var minut! Tänk att det jag har längtat till under typ ett års period äntligen har kommit, kan inte fatta det! 
Kommer ha så mycket att visa när jag kommer tillbaks. Ska verkligen njuta av allt därborta!
Kommer nog sakna alla här hemma men det är bara två veckor så det står jag ut med!

Skuggan som vilar över tiden


äntligen

Nu är äntligen det där biologi nationella provet botrgjort. En tung börda från axlarna är borta. Nu är det så gott som ingenting kvar innan jag far woohoo! 

7-mila

Nyss anlänt hem från en heldag i Robertfors. Var uppe med tuppen i morse och laddade med en portion gröt. Jag startade som sagt i åkullsön så det blev 2,4mil skider idag. Väldigt slut i kroppen vart jag emn roligt var det. Synd bara att vädret inte var lika kanon som det var igår. Men kom iallafall två i D17-20 så är nöjd! 
Efter tävlingen blev det att vi tog en sväng till farmor och stanna och åt middag. Hann plugga lite Biologi undertiden vilket var bra. 
Blir en tidig kväll för lilla jag idag skola imorgon så måste återhämta mig.
   starten vid åkullsjön
 
                                                                    fadern min
                                                                      Jag efter målgång
                                                                         Faster Cia efter målgång

Lördagen den 16

Inte varit uppdaterad idag. Men har varit ute på en 7km promenad med mamma på skoterspåren , kameran va med så ni kanske får lite bilder däridrån sen. Ikväll har vi iallafall haft gäster och nu blir det att försöka somna tidigt för imorgon så ska jag åka 7mila fast från okulsjön så det kommer bli 24km. 

and it all starts

 
Veckan efter sportlovet har rullat förbi! Kan inte fatta att det är bara är en vecka kvar tills jag far iväg!! Nu efter skolan har jag lyckats hållt mig i trimmet och pluggat NO i en timma. Börjar känna att nationella flåsar mig i nacken. Men inget mer plugga ikväll. Ska ta mig ut på en spring tur, hade egentligen viljat ta ett pass på skidspåret men eftersom jag vacinerade mig idag känns det som om min arm snart ska sprängas.
Hoppas alla får en bra kväll!!
Kom ihåg att fråga mig frågor vad som helst ingen fråga är dålig!

rais your self

 

Fick tillbaks min jeans väst jag gjort på slöjden idag. Är faktiskt nöjd med den och det kommer typ vara första gången jag använder det jag gjort på slöjden..
Annars idag blir det väll det vanliga att plugga och sen ikväll så ska jag och lyssna på en undersökning jag ska va med i.

dagen i bilder

 
 
hade som sagt studie dag så vid 8 klev jag upp och åt frukost som var två rågmackor med ost skinka och banan hade även ett steck ägg men hann äta upp det innan jag kom på att fota vad jag gjorde idag.
sen började jag med pluggandet. Började med att göra klart SO:n
när jag inte längre kunnde koncenterar mig tog jag en tur med springskorna i det fina vädret. Blev ett kort men effektivt pass.
efter det blev det lunch som var steckt palt med grönsaker och mjölk.
sen startade jag med NOs alla frågor.
   bakade de godaste kakorna som finns typ-dumlekakor
        sen lite med pluggandet, gick ganka segt med det..
tappa koncentrationen så började fota lite. Känner mig faktiskt lite som superman idag efter att ha gjort bort ganska mycket.
gick sen ute på en promenad med Ida och prata lite, blev även att jag fotade lite makrobilder på gården.
       efter det tog jag ta i att läsa sidorna vi skulle ha läst i måndags i boken Jag saknar dig.
sen satte jag mig vid datorn och tog tag i lite engelska och mer svenska tills mor och far kom hem och middagen stog serverad. Glömde då bort att fota nå mer men har hunnit med ett styrkepass hemma och lite annat smått och gott. Har iallafall haften väldigt skön dag hemma!
 
 
 

looking forwards

De två dagar som nu gått i skolan har man kunnat lida igenom för imr är vi ledigt, inte från pluggandet men från skolan. Känns väldigt skönt iallafall.  Tänkte hinna fota lite grann om det är bra väder så ni får lite nya fräscha bilder. Medans får ni nöja er med lite gamlare bilder. 
 

but sing little darling sing with me

Måndag avklarad. På onsdag är vi lediga vilker känns ganska väldigt skönt! Efter skolan tog jag mig en löparrunda på en mil innan jag nu sitter med no böckerna framför mig och jobbar mig igenom fråga för fråga.
 
Sen kom ihåg att jag har frågestund så fråga mig gärna!

slut på det roliga

Ja nu är lovveckan redan vandrat förbi. Gick snabbt och känns som om jag inte hunnit gjort nånting typ. Men det har varit skönt, välldigt skönt! Sen för mig så är det bara 2 veckor jag måste stå ut innan jag landar i singapore. Men innan dess är det ett nationellt prov i biologi som ska göras och säkert kommer det hinna bli mer men, bara två veckor!!
 

Frågestund!!

Tänkte ha en frågestund på bloggen nu. Så i en vecka har ni chan satt fråga mig vad som hellst. Allt mellan himmel och jord, om det är för privata saker så kommer jag nog inte svara men ska försöka svara på allt!          Så fråga,fråga,fråga!!!
 

Live, Laugh, Love

 
 
Idag efter att jag och mamma gjorde en utflykt med skidorna igen med lunch var jag med Hjalle. Känndes som det var jättelänge sen vi var med varann så vi tog ikapp lite vi missat. Fotade typ hela tiden. Ni har fått sett några bilder mer kommer senare!

Lunch med mor i solen

Idag har jag även varit ute på utflyckt. Jag och mamma tog skidorna under armen och gick till skoterspåren där vi sen åkte tills vi hitta ett soligt,varmt och fint ställen. Gjorde varma mackor i järnet tillsammans med varm oboy. Riktig mysigt var det att sitta och njuta av den varma solen.
 

Förändring

Idag har jag för första gången gjort nått med mitt hår förutom att klippa det. Jag har gjort slingor så att mitt har ser ljusare och har lite guldtonign i. Är faktisk riktigt nöjd!! Blev inte förstor förändring eller kontrast så jag tycker det blev bra. Sen fick jag äntligen klippa bort mina nötta toppar.

En Tisdag på IKEA

Vid sjutiden igår åkte bilen iväg mot IKEA. Benen var helt döda när vi kom hem vid 12 tiden eftre att ha gått runt som en tok. Men fick hem två klädesplagg,ett par skor och sen fick jag äta gomat på IKEA och utan att vi viste det så var Yohio och uppträdde. Fick inte så bra bilder eftersom att det var smockfullt och var ganska långt ifrån scenen så zooma ganska mycket så det blev inte så bra bilder.                                                                     Lyx maten
     Yohio sjöng heartbreak hotel
 Träningsskor
en blå jättegullig kläning och en enkel vit tröjja

There is gonna be a flame

gamal bild
Skönt att inte behöva veckas av att alarmet går en måndag. Har varit välldigt tillfredsställande med att va ledig nu. Har fördrivit dagen med att baka tre olika saker, morotskaka,ungspankaka med äpple och ett jättegott bröd. Även hunnit va på fika hos kusinen och sen bränna lite på gymmet.
Imorgon bär det av till IKEA komemr nog också gå en sväng på birsta city.
Lovet har börjat bra!

Ett år med bloggen

För ett år sen skapade jag denna blogg. Trodde jag skulle geupp eftre en vecka men har hållit i och tusen tack till alla er som kollar in på min blogg det betyder verkligen!
var tvungen att fira lite!

Sportlov!

bilder från måndagens fotografering men outfitsen idag.
 
Har äntligen fått sportlov!! Nu får man bara släppa allt en vecka och leva lite fritt. Avslutade skolan idag med att ha fräcka fredan där jag valde att ha mat&bak. Slutade vid 12 då jag sen va med Ida och Moa och njöt av det första timmarna av lovet. Ikväll bilr det att fara till mormor och morfar.