Bärbar dator!

gamal bild
Idag har vi äntligen fått våra skoldatorer! Känns bra! Har ju aldrig haft en egen bärbardator utan hemma har ju jag bara en stor klumpig statinärdator. Så det känns värsta najs att äntligen ha en bärbar! Kunna se film i sängen och mysa ner sig.
 
 
 

Now I’m floating like a butterfly

Fyra svartvita på Moa från i slutet av sommaren
 

summertime madness

bilder från stugan

Vad är det som har hänt med vädret? Jag var förberedd på höst, att få bära varma mysiga tjocktröjjor. Men om vädret håller på såhär så kan man ju använda shorts. Men inget fel med det häller, synd bara att man är instängd på skolan. Men imorgon börjar jag 8.20 men kommer sluta 12.00 vilket känns najs!
Hoppas alla har det bra tack å hej!
 

She don´t want to go outside

 
bilder från i sommras nångång
 

Hästridning

 
På lediga dan på O-ringen åkte vi också och hälsade på släcktingar. Fick då för först gången typ rida på riktigt. Var faktisk roligt! Lite avundsjuk på de som har egen häst och bara kan fara ut och rida fritt.
 
 
 
 

Av guldet vi plockat

 
Det var jag som höll i middagen idag hemma. Blev att jag bjöd på Älgkött(lilla fransyskan) med en kantarellsås av kantarellerna vi plockade i måndags och potatis och rödbetor i ugn. Blev en riktig supergod kantarellsås!
 

en bätter bild på kantarellerna!
 
 

water drops

 

I never stop beliving

 
Fyra från stugan i somras

 
 
 

Fototävling igen

 
Är med i yttligare en fototävling. Men nu är det hos Amanda och temat är ljus. Satt länge och funderade på vad jag skulle välja för bild men då blev det den här.
Varför var för att det är bara ljuset som kan göra så att det blir såhär. Skuggfigurer är en rolig sak att göra men utan ljus skulle det ju inte gå. Sen tycker jag bara det allmänt är en härlig och fridfull bild!
  Priset nu är 150kr på kamda och nu skulle jag vilja vinna detta paraply.

She was like the moon,part of her was always hidden

 

Fototävling

 
Tänkte att jag ska va med i en fototävling som Pontus håller i. Temat är sommar och jag tycket att denna bild som är på Matilda ger en välldig härlig sommarkänsla!
Den som vinner kommer få 200kr på Kamda. Det jag skulle vilja vinna(om jag vinner förstårs)är detta gråfilter.
 

Döda fallet

 
På väg till NM i Östersund tog vi en tur förbi döda fallet
 
 

finally!

Har äntligen fått tillbaka internet hemma så nu kommer det kanske gå bättre att hålla bloggen uppdaterad. Har nu mycket att dela med mig av som jag inte har kunnat. Har ändå hunnit med en del sista veckorna innan skolan börja. Men börjar väll med att för typ två veckor sen var jag med Jessica i Täfteå. Hade tur med vädret så var på starnden typ hela dan. Kul att få va med henne eftersom det var längesen sist!
 
 
 
 
 
 

första skoldagen

Har nu klarat av första skoldagen på draggen med nya klasskompisar i nya lokaler med nya lärare. Känner ingen i min klass men kommer nog lära känna dem snart. Känns som om det kommer blir tre bra år!
Hoppas ni också haft en bra start! 
 
ni får ursäkta bilderna men är mobilbilder
Ikväll har jag, mor och far varit ute på svampjackt i skogen. Hittade välldigt mycket och det blev ett bra löppass i skogen.
 

Zombierun

Hej! Igår var det zombierun i sävar,andradrt första i norden och det var i lilla sävar. Så var ju tvungen att va med men det ångrar jag inte! Var jättekul, en välldigt roligt upplevelse! Blev tyvärr av med mina tre liv så blev "infekterad". Var nästan 300 löpare och 100 zombier som sprang. Hoppas verkligen att det blir nån fler gång så man får va med.
 
Efter zombierun så blev det paltfest med Tove, Vega och Freja som sen sov över till idag då det var orientering. 
 
Helt sjukt att jag imorgon börjar gymnasiet gud vad tiden går fort! 
 
Det här blev ett väldigt konstigt inlägg men det är för att vi inte har nå bredband hemma så kan inte uppdatera därflr försöker jag klämma in mycket i detta inlägg. 
Hoppas ni haft ett bra lov och att ni är peppade inför skolstarten! 
 
 
  bilden på mig är från vk de andra är mina

Långpass med pappa

Tillbringa natten i stugan och idag for jag och pappa till Lögdeälven och planen var att det skulle bli ett långpass idag på 2mil. Var jättefint efter älven och sprang förbi många vackra ställen bla drakryggen. 
Blev totalt 23km och nu i efterhand så känns det bra förutom att jag fick skavsår..
 
Drakryggen
Himlastegen

Fotodag med Moa

 
Modell: Moa
Fotograf: Jag
Kamera: Canon EOS 550D 
 

Storforsen

 
På lediga dagen på O-rignen skulle vi lämna Magnus och Emma i Arvidsjaor och sen vidare till lite släckt.Så vi åkte förbi Storforsen innan som var häftigt och tror inte vi var ensamma orienterare som gjorde det!
 

Bäcksjön


 
Idag eftersom att vädret var så bra bestämde vi att vi skulle äta middag i bäcksjön och sen springa runt sjön. Så blev in att köpa lite mat att grilla,åka till bäcksjön, äta och byta om och springa.

O-ringen Boden 2013

 
Bilder från sprinten för eliten
Vi följer inte strömen,Vi leder den!
 
O-ringen i Boden var kanon! Hade tur med vädret hela veckan! Skönaste av allt var att det bara tog 4 timmar med bil när det brukar ta dagar att ta sig till området. 
Lördagen började med AXA-staffeten. Jag sprang första sträckan i mit lag. Är nöjd mde min instats, kom in som fema så det är jag nöjd med!
Sen på Söndag börajde själva femdagars. Är jätte nöjd med hela O-ringen! HAr aldrig gått såhär bra för mig nånsin! Kom totalt 16 av typ 100. Men tyvärr så skadade jag mitt knä på tredje etappen så det sista två etapperna så kunnde jag inte springa fult ut men kunnde halta mig runt.
Men veckan var GRYM!
 
 
 
 

Göteborg med Ida

 Bilder från Smörholmen(havet)
 
Hej igen. Känner att uppdateringen inte har varit så bra. Men det är för att jag varit borta på äventyr nu i två veckor. Iallfall så sen i söndag så har jag varit i Göteborg med Ida och kom hem igår. Vi har bott hos Idas kusiner. Har hunnit med att bada tre gånger(en gång i havet), va på stan och shoppat, va med hennes kusiner och va på Liseberg. Försökte att vinna på chokladhjulen men förgäves men vann iallfall två små men en stor hade inte varit fel. Haft det jättebra där iallfall. Sen igår på flyget hem så var David Hellenius på flyget-fett coolt!