Uppsala Möte 2013

Helgen har varit kanoners! Har verkligen haft det jättebra!! 
Tåget ned blev stilla 4 timmar i söderhamn så vi gick och la oss vid 2 på natten på fredag. Så kanske inte bästa uppladningen inför tävlingen. Sen på lördag var det somsagt tävling. Var huuur kul som hellst att sprigna i skogen utan snö. Så njöt verkligen när jag sprang. Men det gick katastrofat dåligt för mig! Och mitt i allt det där bommandet jag gjorde så lyckades jag stuka foten när jag var drygt 1 km från mål. Men som tur är så är orienterare snälla så fick hjälp på engång och de hjälpte mig sen haltande tillbaka. 
 
Kvällen sen blev en gomiddag tillsammas med efterrätt. Sen körde vi lite husknut,kurragömma och fotade en hel del. Blev även film och prat och en tidig kväll för allihopa. 
Jag kännde mig ganska bra i foten så på söndagen så kunnde jag halta mig sakta runt på banan. Orienteringen gick då bra och fokuserade på banan och vägvalen. Men det gick ju inte så snabbt kanske men glad att jag tog mig runt.
Taggade inför Lördagens medeldistans. Var mycket folk där vilket var kul.
      Alma..
Olof..
Vega och..
 Freja på spurten
Smaskade i oss jordgubbar
Middagen
 Fina Vega blir modell
 Lite husknut 
 och kurrigömma med dunk
 Lite konster av Tove, Vega och Alma
 Henrik(som vann båda dagarna!) på spurten
         Jag haltande på spurten 
 Racer Tove löper i mål
Och slutligen en gruppbild på slitna krigare.
 
 

Weheartit insperation

 
Bilder från när jag och Hjalle fotade på sportlovet. Känns som en evighet sen. Tiden rusar bara förbi tycker jag.

I wanna take you somewhere so you know I care

 

I can't compete with history

bild från O-rignen
Imorgon är det fredag och klockan 15.00 avgår tåget som ska ta mig och några andra orienterare till Uppsala. Blir premier för orienterings tävling för min del. Men det ska bli kul börjar längta till det drar igång på riktigt.
 
Men innan dess så ska jag packa, plugga till provet i vi har i kemi imorgon, göra franska läxa så bästa att sätta igång. 
 

Lego utställning

Vi besökte en legoutställning som fanns i Singapore. Var välldigt häfftiga legostatyer/gubbar som var byggda. Många av dem beskriver faktiskt vissa känslor välldigt bra. Om hur man ibland kan känna sig inombords.

Wanna be where you are

Bilder från igår
Hade det föriövrigt välldigt trevlig igår. Fick typ äta världens godaste jordgubbstårta!!

Idag var det måndag igen och jag hade muntliga nationella i matte. Gick nog bra förhoppningsvis. Hade även dansuppvisning som nog också blev bra. Ikväll blir det en lugn kväll. Tar en vilodag med träningen och kommer kanske ägna lite tid till kemi pluggandet och matte. Men känner inget sug att göra det.

And your mind is my new best friend

 

Varenda liten sekund

Äntligen så ska jag få ge mig ut på första orienteringsbanan. Har längtat att få hålla i kartan, tänka ut vägval och löpa på. Ska bli kul, jag mamma och pappa ska ut och springa 4 sprintbanor vid IKSU. När vi sen är klara blir det att ducha för att sen fara på 1 års kalas.
Bild från i Julas på Vera som nu fyller 1år
 

Singapore Zoo

 
 Leopard/jaguar eller vem det nu är ser ignen skillnad
Flamingos
Noshörningar
Någe hjort liknade varelser och pipifågel
 Värkar ha ganska chill
 Zebror huuur vackra som hellst!
 Timon..
och pumpa..
 och Simba (burarna var brevid varann)
 Ståtliga giraffer
Puma
frään fågel med välldigt annorluna läta!
 Pingviner
 Elefantshow
 Känguru
 vita tigearna var nästan häfftigast!
 Gigantisk sköldpadda
 
en hel dag mellan ca 13.00-23.00 tillbrignade vi på Singapore zoo. Var både på nattsafarit och Zooet. Ovan är bilder från Zooet. Var huur många vackra/coola/söta/häfftiga/läckra djur som hellst. Har aldrig varit på zoo förut där det är urlänska djur så det är nått jag cokså kommer minnas.

When we collide we come together

Den här fredagen är välldigt efterlängtad och det är skönt att den är här. Tre SO-prov är gjorda i vecka och nu ska det bli skönt med en kväll utan plugg. 
Det är så härligt nu är det inte alls lika kallt ute. Var ute och fotade ute efter skolan och första gången man inte frös igäl. Var länge sen det känndes som om jag fotade men tyckte det skulle bli lite häftiga bildern nu när det blåste välldigt mycket.


I just wanna stand here tonight

bild från när jag varit på the studio

Startade dagen med en portion havregrynsgröt. Satt fint i magen sen under nationella SO-provet del 2. Känns ändå som om både dagens och gårdagens prov gått bra. Igår blev jag välldig stressad i slutet och slarvade i slutet men idag fick jag den tid jag behövde. Är lättad att de äntligen är över men på fredag är det prov igen.

Indonesien del 2

 
blev ett litet snabbt inlägg här då jag slänger ut de sista bilderna från Indonesien. Saknar det redan jätte mycket. Sen måste jag bara berätta en sak. Ni kommer säkert inte tro mig men två mornan var vi ju ute och sprang på stranden. Vid hotellet så städar de stränderna men längre bort på stranden så är allt skräp från havet kvar. Då när jag springer där så kolla jag inte så mycket på marken. Sen så helt plötsligt ser jag i ögonvrån hur nått(som jag trodde var en pinne bara reres sig upp. Och vad är det inte då, jo en svart kobra alltså en orm! Och min fot är ca 40 min från att trampa på dens svans. Gissa om jag belv rädd, jag skrek typ halsen av mig. Så om jag hade trampat på den hade jag troligen varit blind nu. För den spottar nämligen gift och den siktar på ögonen. Så det är tur att jag ser nu!

Another love

Mycket i skolan vilket inte ger mig så mycket tid till annat. Och om jag får tid över spenderar jag den helldre ute i det fina vädret och röra på kroppen. Därför hinner jag inte sitta fast framför datorn. Skulle vilja hinna redigera klart alla bilder från resan, men eftresom det är ca 3000 bilder så har jag några timmars jobb framför mig. Och eftersom denna vecka bjuder på tre SO prov så får det vänta yttligare en vecka innan jag tar tag i det. Sen funderar jag på att kanske lägga ner bloggen helt tills typ alla nationella prov är bortgjorda man får se hur jag lägger upp det. Men va beredd på att det kommer bli minder inlägg.
 
Men idag när solen stod som högst så tog jag mamma och pappa en sväng ut till havet för att göra varma mackor till lunch och sen så fick det avslutas med att vi åkte skidor hem. Sisa skidpasset för den här säsongen skulle jag tro.
inte bild från idag

Indonesien del 1

Tre dagar, två nätter var vi även i Indonesien. Där tog vi sol och bad semester. Lagomt med tre dagar att ligga på starnden och njuta. Han med massa saker där ändå. Det blev mycket snorkling, vi hade med oss vattenkameror så när vi framkallat bildern kommer ni få se på undervattens bilder. Han även va ute och springa två gånger på stranden på morgon då solen inte kommit så högt, hann åka på en elefant, äta go mat, bada i pool och havet och massa mer.
elefantridningmyser med en gul pytonorm
poolområdet, var nästen lite lik marina bay poolen fast inte lika högt upp men..
  en kväll med lyxmat och strand promenad
 
 

Singapores första två dagar

Ända sen jag kom hem har jag inte årkat sätta mig vid datorn och fixa med bilderna. Har tilbringat mycket tid att ta ikapp det jag missa när jag var borta men nu har jag tagit mig tid till att fixa lite med bilder och så. Egentligen vet jag inte vilka bilder jag ska börja visa men börjar med några från det första dagarna när vi var i Singapore.
 
 Littel India där inga skyskrapor är
skuggan rakt under en
Marina Bay i bakgrunden
 Några skyskrapor som sträker sig mot himlen
 

Hade det helt underbart,fantastiskt,makalöst,skönt,roligt ja kan inte förklara med ord hur jag hade det. Men var ändå skönt att komma hem till kalla sverige igen. Är så luftfuktigt och varmt där så man svettas som en gris typ. Men saknar det redan! Den här resan är oförglömlig!!
Förvånades över hur rent det är det. Tuggumi är förbjudet att ta in i landet, spottar man på gatan blire böter, droger är dödsstraff och mycket mer. Trivdes ändå där, alla var så trevliga och verkade va så sköna typer.
Snälla ta mig tillbaks!
 

Återblick till gothia

 
fick förfrågan om att lägga upp lite bilder från gothia igen. Det var verkligen nått jag kommer sakna nu när vårt lag inte finns nå mer. Men hade jätte kul där och ger mig ett leende när jag tänker på det. Lite tråkigt att jag inte kommer fortsätta fotboll och aldrgi mer fara på cup men så är det. Han ju va med på det mäktiga GOTHIA!!

Svar om lite mer om mig

En av dina största önskningar i livet?
Det är nog att få en gris som jag har önskat mig varje jul sen jag gick i 2:a. Men sen också att finna en att dela mitt liv med ända tills jag blir gamal. Sen också att ha bra hälsa, vill inte tappa det jag nu har. Sen att resa med mina kompisar till olika länder. Men att ha en gris är nog den största!
 
Vilket gymnasium ska du gå och vilken linje?
Jag är 99% säker på att jag vill gå på Draggen i Umeå med naturlinjen. Känns som om jag bara kanske inte kommer palla det men tror ändå jag klarar av det.
 
Vad brukar du göra på fritiden?
Som sagt på vardagar så blir fritiden fylld med att läxböckerna kontrollerar min hjärna och sen brukar kroppen få träna ca en timma. Men om jag har tid över försöker jag hinna med att fota för det är nått jag jag verkligen gillar och när jag fotar blir jag som i en annan värld. Sen kan jag va med kompisar och umgås,prata,se på film spela spel, bara chilla och ha det trevligt. 
 

Vad ska du göra i sommar?

Kommer börja lovet med en vecka i Spaninen med Matilda och våra mammor dår vi bara ska ta en härlig lugn vecka. Sen är det midsommar kommer troligen fira med några kompisar. Sen ska jag antingen på orienteringsläger i Sälen eller på ett läger i Hörnösand. Sen i slutet av sommaren så ska jag på den årliga O-ringen jag inte skulle kunna leva utan. Sen ska det väll bli sena kvällar med kompisarna,mycket bad,orientering och träning. Ser verkligen fram emot sommaren!!

bild från O-ringen 2012

Hur ser ditt rum ut?

Har ett ganska stort rum på övervåningen, har egentligen hela övervåningen för mig själv.  Kan lägga ut ett eget inlägg om hur mitt rum ser ut för just nu innan jag ska fara iväg så är det stökigt och inte i så fin ordning och kommer inte hinna fixa det innan jag far så hur det ser ut invändigt får ni hålla utkik i i bloggen senare.

Har du någon/några förebilder? isf vem/vilka?

Vist har jag några jeg ser upp til!! Vissa kompisar i skolan kan det va sen också många fotobloggare. Nångån så vill jag också va lika duktig som tex SiriNaemi,Lina och Karolina. Sen finns det många mer också. Sen är mina bröder två personer jag ser upp till och som jag gärna vill umgås med. Sen typ alla som tränar konstant och seriöst. Har stor respcet för dem! Sen om jag tex är på gymmet och hör nån berättar nån bra övning snappar jag upp det och följer i dens fotspår. 

 

 

 Svar om lite mer personliga saker

Var inte du och elsa bff förut? varför är ni inte det längre?  

Jo man kan nog ska att vi var det. Varför vi inte är det längre är föratt vi hitta andra vänner på sidan om när vi inte va med varann och blev att vi gled iväg länger ifrån varann. Skyller inte på någon av oss vem det var som började eller så. Men minnerna med henne kan jag fortfarande skratta åt och jag kommer nog aldrig glömma dem

Vem är isåfall in bästa vän nu?

Har svårt att nämna en bästa vän, utan jag har flera bra vänner nu som jag nu har. Många i skolan gör min dag bra coh att jag får ett leende på mina läpper. Sen mina vänner från orienteringen och skidorna är några jag verkligen kan göra hur konstiga grejjor som hellst. Alla det har en plats i mitt hjärta. Sen kommer jag altid ha mina vänner från yngredagar. Jag skulle kunna räkna upp flera till men det som jag nämnt nu ligger kanske närmast mitt hjärta.

är väll några av det som beyder mycket för mig

Har du fått bättre själv förtroende på sista tiden det verkar som det?

Ja jag kanske har fått det, vet inte riktigt. Men jag har väll insätt att man inte kan va feg att leva utan att man måste våga kunna ta risker. Jag har kanske börjar våga prata mer och bjuda på mig själv men jag vet inte. Känner mig fortfarande som vanliga jag. Men jag har nog börja acceptera mig själv för den jag är och att om man tillbringar en dag när man är depp så missar man en heldag av glädje.

Har du någon dålig vana?
Ne tror nästan inte det. Det kanske är om jag börjar se någon serie kan jag inte sluta ögone ifrån den så då kommer pluggandet i andrahand. Sen också om jag är ute och går kan jag tex börja räkna steg jag tar, människor jag möter, sparka på varje setn jag ser eller räkna alla trappsteg i trappa och om det tex blir 39 måste jag ta ett till så går ned ett steg igen. Men det är egentligen ingen dålig vana bara en konstig.
 
Bryr du dig mycket om vad folk tycker om dig och hur du ser ut?
Inte mycket, men jag vill ju inte se ut som en sopsäck. Så nog följer jag ändå modet lite grann. Men på sistone orkar jag inte bry mig så mycket vad folk tänker och ser i mig. Jag är jag och människor få gilla mig för hur jag är och inte när jag försöker va någon jag inte är. Jag har på mig och ser ut som jag känner för.
 
Vem tillbringar du helst dina kvällar med familjen eller kompisarna?
Det var en bra fråga! På vardagarna hinner jag knappt med att va med kompisar. Så då blir det mest familjen,läxorna och tränigen. Men sen på helger blir det oftast kompiar. Men vem jag hellst skulle va med går inte att säga. Vill va med båda så får kanske säga pass på den.

Svar om olika favoriter och saker jag gillar

Favorit bakelse?
Hmm... svårt att välja en specifik. Men jag gillar choklad så kladdkaka är välldigt gott, allt med kakao/choklad är alltid gott! Men gillar även morotskaka,ryttarkaka och dumlekakor och massor av annat!!
en riktigt lyxig kladdkaka med bara chocklad ingen kakao.
 
Vilken är din favoritaffär?
Brukar oftast hitta mycket fint H&M där är det billigt också så det är en bra affär. Men gillar stilen hos veromoda men där är det lite dyrare. Sen ginas kläder gillar jag också. Sen är aldrig intersport fel där hittar man alltid bra träningsgrejjor.
 
Din favorit mat?
Asså förr var det valet såklart kött och nånting men på senare tid har vi börjat äta mer vegitariskt hemma och jag börjar att falla för det. Men andå så låter inte nån grillad steck/kyckling men klyftpotatis och beasås helt fel heller. Så om man när jag tänker lyxig mat som är gott att äta så blir det nog ändå kött. Men om det ska va vanlig vardagsmat så skulle jag gärna äta tex vegitarisk lasange.
 
Favorit maträtt/efterrätt?
Maträtt antar jag att det varmrätt. Och som jag skrev förut om det ska va lyxigt så är det grillat med klyftpotatis och beasås. Men om det är tex fredags middag så är tacos,köttfärsås och spagetti, lasange inte helt fel. Sen är jag en son person som gillar sushi så det kan bli att nå bitar sånna gärna smyger sig ned i min mage.
Efterätt varierar. Som sagt choklad sitter alltid fint i magen vad det än är! Men sen en tårta jag åt i sommar som var med digestivebotten,en sorts kolasås,grädde,jordgubbar och krossad diam var nått utöver det vanliga!
det här är tårtan jag snacka om, ser liten ut till världen men ni ska se denns insida!
 
Favvo skådespelare?
Jag gillar Jonny Depp, han är så himla skön och härlig i typ alla filmer(speciellt i pairets of the caribbean) gillar hans personlighet! Sen så är Amanda Seyfried är också sjukt bra i alla filmer hon är med i. Sen så gillar jag hennes roller det kanske är det som gjort mig att jag gillar henne men hon är härlig. Sen finns det massor av snygga killar som är skådespelare!
 
Bästa låt?
Har svårt att säga att just den där låten är det bästa men just för tilfället gillar jag Try av Pink sen låtarna av imagine dragons och coldplay är väldigt bra just nu!
 
Vad är dina 5 bästa/skönaste/finaste outfits?
Varierar på årstiderna. På sommaren gillar jag att ha på mig shorts och nått slappt linne eller nån enkel klänning. Sen på vintern/hösten tycker jag om att ha jeans och nån stickad tröjja. Sen när det blir varmare är det skönt att ha jeans och nån chillig tröjja.
klänning, stickad tröjja, shorts linne, jeans med slap tröjja, jeans med sticka tröjja
 
Vilken är den bästa bok du har läst? 
Det är nog antingen triologin the hunger games eller Harry Potter. Men läste Dear John på engelska och den var också väldigt bra, men inte bättre än the hunger games och harry potter.
 
vad gillar du för musik? 
Så gott som alla stilar. Kanske inte så mycket hard rock. Men lite smått dunkande, låtar som är på topplistan. Har en lista på spotify som heter jomenvisst och sköna(är inte så highteck på sånt så kan inte göra så ni kan gå in på den härifrån men) Där har lite sån musik jag gillar är blandat så vet inte vad jag ska säga att det är för specifik stil jag gillar. Men musiken överröstar tystnaden!!
 
vilka är dina tre bästa filmer du sett? 
Får nog säga Pirates of the Caribbean,Friends with benefits och Dear John. Men måste säga att det var svårt att välja ut de bästa många är så bra!

om du följer nån serie vilka är det i sånna fall?
Jag följer/ser How i met your mother, Awkward, the vampire diaries och lite One tree hill

uppdatering

Här kommer ett direkt skrivna inlägg.  Har nu tillbringat 3dagar i Kambodja och lämnar nu landet snart. Vi har varit och gått runt i de coola templen vid ankor. Tänkte att ni kanske ville se hur jag har haft de så här kommer bild från templen. 
 

friends with benefits