Mot stan och Linnea

snart avgår bilen till stan. Första anhalt stadium frö att kolla på ajcka om jag inte hittar där blir det vidare till någe andra affärer.
Klockan 5 ska vi va hos Linnea och äta så det kommer va kort om tid att kolla på jacka men.. det var hur läänge sen som helst jag träffade linnea, det var typ för ett år sen, heha och då satt vi och såg på barbie.. Men det kommer att bli ku och träffa henne igen:)
en annan bild jag fotat idag

to the end of time

efter en haltimmas sökandes efter vårt schakspel hittade jag istället en gamal kompacktkamera. Har då varit ute och fotat med  den nu. Det var riktigt skönt ute, kunnde hara ha en tröjja utan att frysa så har varit ute och njutit

:)

blir in till stan idag för att köpa en jacka till mig, drar sedan vidare till Linnea för att där äta middag och bara var. Hoppas jag hittar mig en jacka som jag vill ha!

ship in a bottle


2011 simpson , 2012?

på torsdag är det utklädningsdag/stilbytardag på skolan. Förra gången var jag och elsa simpson, hade lånat dräckter av två kompisar. Vi vann såklart. Men nu tills på torsdag hörjjs kraven känns det som, vi har kommit på vad vi ska va för nånting men för de behövs det lite grejjer som vi måste fixa(som än inte är fixat) och om inte vi hittar de gerjorna vad ska vi då vara? inget kommer slå simpson så nu gäller det att hitta de där gerjorna vi behöver annars är det kört!

childhood

sitter här i min ensamhet och ser på gamla videofilmer.. hur många minnen som helst dyker nu upp, hur kul som helst!!
haha dör typ av dom här bilderna..

Helg kära helg

so-provet avklarat och känner mig ändå ganska nöjd. Tror det gick ganska bra ändå. Känns skönt med fredag och att det är helg, det är efterlängtat!! skönt att alla prov är bort gjorda nu om inte roger kommer och säger att vi ska ha ett oförberätt prov eller nånting sånt. Det händer ibland..
Har ingen läxa med mig i väskan så hela helgen kommer jag bara ta det lungt.

LESS

har suttit och pluggat nu sen 6. Känns som om jag inte fått in nånting i skallen, som om de bara glidit ut på en gång. Tappar koncentrationen och årkar inte mer.. men jag måste, jag måste lärar mig,jag måste träna men just nu vill jag bara krypa ned i min säng och sova. Känns som om jag hjärnan är överdoserad av all fakta!


weheartit


Give me my childhood back


bild på mig när jag var liten
jag saknar de gamla goda tiderna. När man inte behövde bekymra sig över något,inga läxor och prov, inget sträss kunnde bara leva livet som de kom. Vill tilbaka till barndomen och leva det om och om igen. Vill kunna ta tupplur som man gjorde förr och inte sitta på lektioner tills man somnar.

welcome to reality

skola idag var jobbig. Vaknade av att jag fick ett sms av Elsa där det står att hon sja stanna hemma idag. Känner redan då hur självkänslan försvinner bort från mig. Några lektioner byggde upp självkänslan och fick ur mig ett antal skratt.
Idag har jag haft ont i armen efter sprutan igår..det blev då inte bättre när vi hade volleyboll på idrotten. Men bet ihop och gjorde så gott jag kunnde. Alla slag över huvudet var en smärta i armen.
Nu när jag kommit hem känns allt bara jobbigt!! Har både SO-prov och Franska prov imorgon som jag inte kan så hela kvällen kommer jag tillbringa med böckerna i knäet. Kommer inte kunna åka på skidträningaen pga smärtan i armen och just nu är jag inte så sugen på att fara ut och spring..men jag hoppas att jag ändå kommer ut på en runda.

måste köpa

längst upp på inköpnings listan nu är skor hellst convers, vårjacka och bikini. Sommaren närmar sig snart och vill inte gå runt i vinterjackan mer! så nu blir det de första för mig att köpa
turkosa eller någon annan glad färg fast hellst turkosa
sen en snygg vårjacka

It's working 'cause you know


I see myself I looking at the

hem en kort stund innan jag ger mig iväg till vårdcentralen för att få vaccin mot livmoderhalscancer. Vet inte vem jag ska lita på.. vissa säger att denna spruta gör ont och vissa inte, hoppas inte!
Skolan var väll som vandligt inget speciellt, elsa gick hem efter lunch. Kvar var då jag, en osäker själ. Men tur att hjalle hade hål samtidingt som jag så var jag inte så ensam.

natti natti

kryper nu ned i den varma sköna stora sängen. Fick ett jobbigt skidträning idag, sjönk typ egenom varje tag man tog men kämpade mig igenom de och är nu ganska trött i benen. Men fick äntligen träffa Alva som jag typ inte träffat på åratal känns det som!! Har saknat henne grymt mycket! Men det var en jätte rolig träning, skrattade mest hela tiden. Men nu ska jag hoppa i sängen så natti natti!
standard för mig varje kväll!!

Jag drogar mig med dig i mitt hjärta<3

mina knän börjar skaka, jag blir andlös, mitt hjärtat dunkar, känner hur jag mer och mer blir varm i kroppen. Kollar på dig känner hjärtat hoppar ett skugg. Du möter min blick och jag hinner se hu du ler innan jag vänder bort huvudet. Mina kinder bli varma och jag ler. Nu vet jag att du ser mig och hör mig.
Jag känner din doft som är så underbar, den tränger in i mig och det känns som om jag skulle kunna va i himelriket. Vill stanna tiden där och låta det var så för alltid, Vill tilgringa evigheten med dig!<3

längtan

har nyss kommit hem från skolan och i mina ögon ser jag en tallrik med glass och blåbär, vill bara doppa huvudet och slicka i mig allt!! det ser så frästande ut!! Nu taggar jag verkligen sommaren och att kunna äta glass ute i solen all the time! så snälla gode gud ta bort all snö nu amen!

Skolaaaa

tisdag idag... jobbigt! men får se det bästa av de och kämpa mig egenom skolan.. det är då tur att jag har elsa. om man kollar längst bak i klassrumet så ser man alltid att vi gör nånting helt konstigt och sitter och fnissar åt varandra.

Franska pluggi:D

Hejsan alla mina fina!

Nu sitter jag här i mina tankar om franskaprovet som uppenbarar sig inkommande fredag
Jag och Linnea med näsan i boken rabblar frustrerande frankrikes historia. Heeeelt jävla ointressant om jag får säga det själv alltså. Linnea som är världens underbaraste är här och hjälper till med diverse.. fast båda är nog lika borta på den delen.
Ja alltså idag har jag haft skola förvånandsvärt nog sen har jag tagit mig en liten springtur runt stan... byn.. hålan..
Sen så anlände Linnea till mitt slott som vi nu sitter och beundrar utsikten
Nä men lite seriöst nu.. PLUGG PLUGG PLUGG
Pussilussi gullegurka
// Linnea egentligen:]

Thats how i get by

Funderar på att fara ut och springa lite grann nu. har bara sprungit en gång detta år och i lördag när jag sprang fick jag hur mycket träningsverk som helst. Har fortfarande ont i låren så nu måste jag börja med löpningen. Snart börjar orienteringssäsongen och då vill jag inte va så otränad som jag är nu.
Sen ikväll kommer Linnea hit för att vi ska träna på franska förhöret vi komemr ha på fredag. Kul när ens franskalärare blir agro och sägar att vi är dåliga på vårt kapitel vi ska redovisa och att vi måste träna mycket mer. Så ikväll blir det hård körning!!
bild från i somras

you are my star

trodde denna dag skulle bil en jobbig dag i skolan men faktum var att den belv riktigt kul. På SO:n hade vi besök av poliser. Det belv lite pinsamt när en av poliserna(en kille) ska ta av sig en tröjja och tröjjan under följer med, man ser hela hans rygg(som är ganska musklig) och jag som bara suttit tyst helt plötsligt ger ifrån mig ett högt ljud och säger "Elsa kolla:O" hon bara kollar på mig och börjar skratta. Liksom de andra som sitter i närhetan av mig  och polisen som tog av sig tröjjan... lite pinsamt:]
Sen på lunchen när vi ätit upp och inte gör något börjar elsa med att suga fast muggen över munnen. Såklart så börjar jag och hjalle också göra det. Hjalle gör det värsat och sen när vi komemr ut ur matsalen är hon helt röd runt om munnen.
Sen när vi frågade skolsköterskan sa hon att hon kommer ha kvar det där några dagar...

true story bro


När mörkret faller får man se det från den ljusa sidan

inte så kul att sitta med läxa nu. Har helt  glömmt bort att vi har prov på fredag och franska förhör. Det känns som om jag varit borta från skolan i evigheter nu. Kan ju bara säga att det har varit hur härligt som helst att varit på prao och sånt,men det kommer vara jobbit att  behöva gå igen imorgon!
Sen är det ju jobbigt att man ställt fram klockan, man tappar ju en hel timma som man så gärna vill ha!! Men men mån får se det från den ljusa sidan och tänka att man får sluta skolan en timma tidigare än vad man egentligen brukar göra

våffeldagen

längtan efter att få äta våfflor är enorm, känna hur de frasiga blandas i munen och hur det smakar så oerhört gott med grädde/glass och sylt!! det var typ förra året jag år senast. Så det var efterlängtade våfflor jag åt idag till middag, som jag förövrigt åt hos kusinerna.
bild från google

belive in yourself

av de bilder jag har både svartvitt och färgat vilken är finast?

i all hast

När jag vaknade i morse kollade jag min klocka på TV trodde den var 9 och tänkte men den är ju bara 9 det är ju chill men sen när man kollar på mobilen och den är 10 får man ju lite panik när man vet att man ska på gudstjänst klockan 11. Så i all hast har jag nu ätit frukost fixat håret borstat tänder och klätt på mig. Nu kommer moa vilken minut som helst så nu måst jag gå.

there's always a reason to smile

det är svårt att se dig i ögonen, men samtidigt blir jag alltid lika glad när jag ser på dig. Får fjärilar i magen av att bara gå förbi dig och känna din doft. När våra blickar möts stannar mitt hjärta och alla minna sinnen riktas åt dig!
När jag får ett sms av dig skiner jag upp som solen och jag fylls av värme. Du gör hela min dag! Utan dig skulle jag vara längst ner på botten men du får mig att resa mig!
you light up my world like nobody else

bild från weheartit

latmask

har nu tillbringat mer eller mindere hela kvällen vid datorn. Moa kom hit vid fyra där vi då började se på film, sen har vi sett film fram tills nu.. Hade bara två pauser för att då få i oss middag och sen efterätt. Känner min inte tjock alls nejnej

snäckorrun for your life

slut körd efter 8½ km löpning. Men kännde mig ändå ganska pigg när jag sprang. Kännde av lite i knäna.. Inte så bra men hoppas det inte blir värre. Det var tur att moa kom på att vi skulle springa idag annars hade jag nog fortfarande bara varit hemma och suttit vid datorn. Det är guld värt att kl bara är ett och man redan hunnit göra en massa.
bild från i somras

springer på taninga ben

Nu när jag inte tränat på aslänge så tänkte jag och moa idag fara ut och springa. Det känns skönt att entligen få komma ut på riktig tränign. Den senaste veckan har jag bara hållt igång kroppen med att åkta slalom och jobbat på grisfarmen. Det har varit jobbit men det har inte varit äkta träning så idag har jag bestämt att jag verkligen ska ta ut mig! jag ska springa tills benen viker sig under mig och känna hur mjölksyran sprider sig i hela kroppen.

Difficult


bilder från koframen

Lite kort fakta som överrumplade mig om kossor. En bra ko hos denna kofarm produccerade 55 kg mjölk/dag, kossorna väger omkring 700kg, tillverkar 350L saliv/dag och det har en galet lång tunga!!
blötkyssar av en litn kalv:
om inte denna bild varit sudduig hade den varit super

Har levt i drömmarna

Rätt så sliten efter fyra dagar jobb på grisfarmen. Har varit hur kul som helst! Vi har fått följa Isabell/Bella runt och gjort lite olika sysslor. Men vi började alla dagar med att göra rent i alla burar och lägga dit nytt halm. Första gången tug det ca 3 ½ timmar sen nu sista dagen tog det 1 timma och 10 min, har förbettrat oss! Sen har vi gjort lite annat.
Bland annat flyttat grisar, kollar om smågrisar har något ledproblem, laggt nytt halm i de stora burarna, tvättat fönster, varit på en kofram. Sen har vi gjort mer. Vi har slutat vid 12 två dager och sen halv tre två dagar.
Efter åkte vi till mormor och morfar där vi bodde. Tog det bara lungt, haha vi som en timma varje dag efter praoen för att vi var så trötta.
Bilder:
isabell som vi följde runt med en liten gris
älskar dig!!<3
före vi tvättade fönstren
efter
mys med halm och grisar
Kan typ inte förklara med ord hur gulliga alla grisar är och jag vill lägga ut tusen mer bilder på alla söta grisar, har kunnat bara sitta där med de som grisarna i all evighet. Detta är min passion!!
(läggar ut bilder från kofarmen senare har inte tid nu)

prao

ikväll blir det bara att packa om allt igen för att jag och elsa ska tillbringa dagarna fram tills fredag hos min mormor och morfar. Vi ska prao i flarken och då ska vi sova hos mormor och morfar för det blir lättare! så jag kommer nog inte vara så uppdaterad i veckan men lovar sen att ta igen allt!
bild sen jag och elsa fotograferade i höstas

hemma från hemavan

har kommit hem från hemavan nu, nu är det bara att packa om till praoen jag ska tillbringa i flarken på grisfarmen.
Årkar inte beskriva allt vad vi har gjort i hemavan och på bussen för det skulle ta hundra år att skriva allt. Så jag lägger ut bilder från alla dager så ni får se.
Första stopp för lunch:
Lördag:
Lördag kväll:
Söndag:
Utsikten från kungsliften var underbar!! hade kunnat stå där i flera timmar och bara kolla ut. Åket ned för kungslift backen var den mest underbaraste åk jag gjorde. Att åka offpist var så härligt!
Jag har egentligen typ 100 mer bilder jag vill lägga ut men ingen skulle årka titta på alla:)

Sista dagen

Det är sista dagen idag i hemavan:( har haft hur roligt som hellst, många minnen kommer jag få här ifrån.
Men innan jag är hemma kommer jag måsta sitta i buss ca 6 timmar, tror alla kommer vara ganska trötta nu när vi ska hem. Men det är skönt att vi har ett helt dubbelsäta var så men kan ligga och sova.
Snart hemma igen.
Förlåt har inga bilder att lägga ut men snart frå ni många!!

humor

haha min humor!!

I think we all feel a little bit lost sometimes


av de två nedersta bilderna vilken var finast? svartvita eller färgade?

Hemavan här kommer vi

Nu är det ca i timma kvar tills vi ska åka. Har inte packat allt klart än men snart. Tar med mig kameran så det kommer bli bilder när jag kommer hem! Det är skönt att inte behöva gå till skolan idag iallafall. Kommer sakna elsa men det får jag klara av.
Har längtat så mycket efter det här!! Det kommer bli hur kul som hellst! Hoppas bara jag hamnar med en bra sovgrupp i stugorna!
Som sakt kommer jag inte blogga nånting men jag kommer hem på måndag så håll ut tills dess!
backarna i hemavan, vi kommer bo vid 8:)

klar

Nu är jag klar med packningen, har tankat min mobil med ca 30 nya låtar och ska nu göra mig i årdning för kvällen! Snart far jag!!!:D

Gone

Jag åker ju till hemavan imr så jag kommer inte vara så uppdaterad men jag tänkte att jag skulle göra några tidsinställda inlägg så jag är lite uppdaterad så jag inte tappar alla läsare
bild från weheartit
var tvungen att lägga ut den här bilden!! den är så sjukt gullig

Bilder från agnäs

Har lånat några bilder från Elsas blogg nu från agnäs

Pinsamt!!

Haha nyss hände det något väldigt pinsamt!! Jag är på väg hem från ICA och baby doll börjar spelas på mobilen. Jag her på högsta volym. Sen när jag svänger in på en mindre väg tror jag att jag är ensam och jag börja sjunga med i låten allt vad jag kan och när det i låten kommer att han som spelar piano drar foten över tagenterna gör jag det också med foten.. sen när jag vänder mig om för att dansa lite till märker jag att det är en liten kille som går bakom mig... haha och han har då hört mig sjung(som jag inte är bra på) och se mina vakra dansmoon. Han måste trotta att jag var helt konstig och galen:]

Agnäs

Efter 2 timmars bussresa, 4 timmars slalom så är man ganska mör nu. Bussen jag åkte med var en VIP buss. Den hade en stor soffa längstbak med ett långbord så vi hade det ganska chill i bussen dit. Vi körde farfarslångkalsonger, dampleken och viskleken för att fördröjja tid och tiden går väldigt fort när amn har roligt! Har typ kramp i magen efter skrattattacker.
Backarna i agnäs var faktiskt bra. Det var härliga backar, de var långa, bra och de var inte isiga. Har haft det väldigt kul idag!
Har inga bilder från idag men ni får nöjja er med en random bild

slalom med skolan

Med skolan idag åker vi till agnäs för att åka slalom. sist jag var där var typ i 5an så det ska bli kul att åka dit men tror fortfarande att bygdsilijum är bättre men.. I min väska jag har med mig har jag laddat med 6 pannkakor, en apelsin och en stor termos oboj MUMS!! Hoppas det bli bra väder där!

fotograferings tips

Hittade idag ett par små söta skor i källaren idag. Så jag tänkte att jag skulle fotgrafera lite med dom sen har inte årkat skriva något fotograferings tips idag. Men jag kan ju säga det det blir gulliga bilder om man fotograferar gamla gulliga saker


Onsdag

provet idag var en katastrof!! det kunnde inte gått sämre. Uppgifterna var hur svåra som hellst och det gick varkligen dåligt! Men skönt att det är bort gjort. Nu i typ två veckor är det bara chilla. Imr är det friluftdag och då ska jag åka slalom. På fredag till måndag åker jag med konfagruppen till hemavan och sen på tisdag börjar praoen. Jag och elsa ska praoa på en grisfarm i flarken. haha det kommer bli asnajs!! Taggar verkligen.

matteprov idag..

tar mig snart till skolan. Där väntar ett mattaprov om ca 2 timmar.. längtar inte! kan typ inget av det. Egentligen är det kanske inte så svårt men jag vill inte ha det! Men adios amigos!
suggig bild men

it´s hard to say I love you


Tisdag..

När jag väl kommer till skolan känns det ändå som om denna dag kan bli riktigt bra. På musiken fick vi köra vad vi ville och det var skönt. Va med elsa och isa. Sen när jag och elsa ska gå in till uppis och sätta oss i en soffa gör elsa det hon gjort så många gånger förut.. hon ska gå upp på bordet och då hör man KRACH och hon spräckte sina byxor igen. Tror det är hennes 6 par hon spräcker.. det gjorde typ hela min dag!
Resten av lektionerna var som vandligt och dagen slutatde med att jag och elsa pratade om vad vi ska klä ut oss på stilbytardagen. Det får bli en hemlis om vad vi ska va!

fotograferings tips - svartvitt

Kompositionen är helt avgörande när man ska göra svartvita bilder. det är skärskilt viktigt att hålla koll på ljus och skuggor.
När du tar kortet
Komponera så att det finns diogonala linjer i bilden. Det understryker perspektivet.Det är också bra om några av dem korsar varandra i horisonten för att leda betraktarens blick till vissa områden.
Försök att få mer bildelementet väldigt nära kameran tex genom att sikta nedåt med vidvinkeln.
Det är bra att fotografera i motljus när bilderna ska vara svartvita,så att man får med tydliga silhuetter. Men undvik direkt ljus i kameran genom att tex att så i någon skugga. Små mönster och strukturer gör sig fint i svartvitt.Det kan va en skrovlig yta i tex asfalten.
Kontraster
Samspelet mellan skuggor och högdargar( de ljusaste områdena i ett solbelyst motiv.) är viktig i svartvita bilder. Utnyttja skuggorna för att skapa kontrast mellan ljus och mörker. Men se också till att mellantornerna täcks,så att bilden inte bara är helt svat och vit(så att den blir lite grå)
bild från google
Bästa motiv för svartvitt
Skogen: Krokiga trädkronor och trädstammar med djupa fåror och spännande mösnter. Även vakra insläpp genom trädkronor eller löv.
Porträtt: Koncentrera dig på ansiktsuttryck.Rynkor hudtoner och blick tex. Använd gärna sidljus för att framhäva former och strukturer i ansiktet med hjälp av ljus och skugga.
Staden: närmörket har lakt sig blir det bästa bilderna och man kan utnyttja de stora kontrasterna mellan stadens ljus och det mörka på himlen. Använd också speglingar på rengvåta gatot när du fotografera i staden.
Gammla/klassiska saker: Härt och vagn,gamla skepp och klassiska racerbilar är som perfekta till svartvita bilder.Undvik störande skyltar,mordern arkitektur och annat som avslöjar att bilden är från nutiden(2011/2012)
Sen blir många vandliga bilder också fina i svartvitt men det här kan vara bra tips för att få en mer "artaktiv" bild.Sucka mitt hjärta men brist dock ej

Beger mig snart till skolan första lektionen musik.. inte så taggad frö det. Tisdag är den värska dagen på hela veckan, en lång dag med jobbiga lektioner. Men längtar tills jag frå komma hem och ta bussen till stan för att åka på skidträning. Har längtat att få åka längdskidor, det blev inte så mycket åkt på sportlovet så det ska bli kul. Får tänka att om jag bara jobbar ut denna dag kommerjag få träna! Ha det gött!


skola..

Måndag och skolan börjat igen. Känns jobbigt! Men denna vecka går jag bara tre dagar så det är ändå ganska chill. Har mest varit flumm idag med Elsa. Har inte varit med henna på hela lovet så jag har saknat henne!
Måndagar är en bra dag. Vi slutar två och ändå har vi en timmas hål så
Va med elsa efter skolan. Gjorde lite matteläxa genom att köra sänka skepp med origosystem. Bakade även chokladbollar-standad
milkshake med glass,blåbår,choklad och chokladboll
skänka skepp

fotograferings tips - porträtt

Naturligt ljus
Naturligt ljus kan användas för att skapa smickrande porträtt och många fotografer föredrar den naturliga färgen framför blixt eller studioljus. Men det är en konst att hantera ljustet på bästa sätt för att få bästa resultat. Försök att undvika direkt solljus eftersom det skapar hårda ytor och det är svårt för personen som ska bli fotograferad att inte kisa med ögonen. Arbeta helst på en öppen plats som ligger i skugga och använd gärna en reflektor för att reflektera tillbaka en del av ljuset på personen.
Utfyllnadsblixt
Blixt kan vara ett bra verktyg till poträttfotografering.Om du inte har någon öppen plats i skugga utan tvingas arbeta i starkt solljus kan du försöka använda blixten som en utfyllnadsblixt. Montera din blixt på kameran eller om du är nära motivet använd den inbyggda blixten(blir för starkt och dåligt med utfyllnadsblixt) för att fylla ut skuggorna som bildas av det starka solljuset
Omgivningsporträtt
Att ta porträtt bilder på människor i deras egen miljö kan ge den yttligare dimension till dina bilder. genom att tex fotografera en konstnär i hans studio kan du få med så mycket mer i bilden som säger mer o personen än bara en vandlig poträttbild.
bild från weheartit
Bakgrunden
Se till så att bakgrunden är lugn och gärna enfärgad så att den tar så lite uppmärksamhet som möjligt. Om du vill att bilden ska ha djup och harmoni ska du ha en ljus bakgrund. Ska bilden vara dramatisk ska du ha en mörk bakgrund. Det gäller både o du är utomhus eller i en studio.
Placering av personen
Försök att göra dina porträtt i stående format. Det ger en mer intensiv bild än en liggande. I stående kan du komponera personen så att den fyller ut bildytan. I liggande får du med mer miljö. Man tror ofta att man ska placera ögonen och ansiktet i mitten av bilden och använda den mittersta fokuspunkten, men bilden blir mer spännande om man placerar huvudet eller ögonen i ca en tredje del ner i bilden och välj en fokuspunkt som matchar placeringen.
Du kan genom att låta personen vrida kroppen en aning åt sidan medan ansiktet är vänt mot kameran skapa dynamik i bilden.
bild från google


fotograferings tips - exponering

Undersök din kameras dynamiska omfång
Om du inte vet vilken dynamisk omfång(Ett mått på det förhållande mellan det ljusaste och mörkaste partiet som en kamera kan registrera.) din sensor kan du inte heller veta när en bild hamnar utanför omfånget. Det finns flera sätt att ta reda på hur stor det dynamiska omfånget är. För att kolla kan du tex gå in på www.doxmark.com
Läs i histogrammet
Även om din kameras didplay ger dig en god uppfattning om hur välexponerad en bild är så ska du inte alltid lita på den. I en ljus omgivning kommer bilden att se mörkare ut an vad den är,medan bilden kommer att se ljusare ut när du tittar på den i mörker- även om den faktiskt är underexponerad. Histogrammer är den bästa sättet att försäkra dig om att kameran exponerat rätt.
histogram för underexponerad
histogram för överexponerad

fotograferings tips - solens uppgång

Planera dina bilder
Gryningen är en magisk tid för landskapsfotografering. Det finns inte tid att leta efter den perfekta bilden när gryningen börjar närma sig, utan du måste bestämma dig för en plats och rekongonsera den dagen innan(du behöver inte alltid planera dagen inann men det blir bättre bilder då) Kontrollera sedan vilken tid solen gåt upp på just ditt ställe och va på platsen mins 30 min innan solen går upp
Ha med vatten
Vattnets reflekterade egenskaper är ett bra tips i grynings- och solnedgångs bilder eftersom reflekterna förstärker himlens djupa färger. Oftast bildas även dimma i närheten av vatten så det finns stot protential för dubbel bonus om du är på plats i gryningen, men det tar inte många minuter innan dimman lätter när solen börkar värma. Använd reflektionerbna i vattnet för att skpa symmetri, och naturligtvis linjer som åar eller stranden för att leda blicken in i bilden
Släpp in mer ljus
Ljusa himlar, reflektioner och dimma kan lätt lura ljusmättnaden i din kamera så att bilden bilr underexponerad(är för mörk) Risken ökar när samtliga(ljusa himlar, reflektioner,dimma) störande element återfinnes i samma motiv. Utgå från att bilden kommer att bli för mörk och gör det till en vana att alltid kontrollera histogrammet och vrid upp exponerings kompensationen mellen +1/2 till +2 steg om det behövs
underexponerad bild

Bygdsilijum

i hopp om att bli lite brun i ansiktet(lr lite mer färg på mitt ansikte) är jag lika som jag var innan jag for. Men har ändå haft det sjukt roligt i backen med ett riktigt härligt väder. Vi åkte mest i långsvängen, hittade en grymt rolig väg där som vi åkte om och om igen. Men vi har haft jätt kul och skrattat mest hela tiden. Det är alltid lika roligt att kolla på folk som är noobs och åker jättefult men jag åker säkert lika ful som de men jag känner mig alltid lika "cool" när jag hoppar i hoppen,men när jag ser killar som hoppar baklänges och gör en massa tricks tappar jag mitt självförstoende att jag är bra på att åka slalom. Men jag bygger upp det när jag ser noobsen igen.. haha. En till sak som gör så att jag känner mig så "cool" är min nya outfit jag har. Ljusblå stor jacka med lila täckbyxor!

träffade även en kompis från stan (linnea) där som jag inte träffat på åratal typ. Haha det tog att tag innan jag sa hej till henna.. jag och ida jagade typ henne för att komma ikapp hon men hon var snabbare än oss och eftersom att vi ville åka våran väg han vi typ aldrig ikapp henne men tillslut gjorde jag det.
yttligare en bild från hemavan

Åker

om ca 10 min kommer ida hit. Då åker vi till bygdsilijumbacken så jag kommr inte skriva så mycket idag. Men tänk imr är det skola usch!! men ha det bäst och njut av sista dagen på lovet!:)
bild från när vi var i hemavan

finalen på melodifestivalen

jag såg finalen med ida. Vi hade bakat kladdkaka så vi satt och mumsa på det  popcorn och cips. Jag hade inte riktigt bestämt mig vilken jag skulle vinna men det stod mellan mest euphoria,mystery och amazing(det var nog mest för att jag gillade dräckterna) så efter en spennande kväll med röstning blev det euphoria och det var den jag gillade mest(tror jag;)) så hoppas det bara går bra för henne i eurovision song contest.
bild från weheartit

...

när jag, mamma och pappa var ute och gick såg vi nånting konstigt ligga i skogen så då tog jag ett kort på det. Sen när vi kom hem la jag in bilden på datorn och då såg vi att det var ett dött djus som måste ha legat där så då gick jag och pontus tillbaka dit Och där låg det en liten rådjursunge(en bock) död. Inelver och allt annat som finns i magen låg utspritt... en hemsk syn! jag borde kanske inte lägga ut en bild på det för det är lite äckligt men jag gör det ändå så ni också får se hur hemskt det var

Kalas

Nu har jag kommit hem från kalaset efter mycket tårta och godsaker och med några timmar tillbringade med brädspel. Vi körde först cluedo och sedan scotland yard. Det är riktigt kluriga spel och man måste verkligen använda hjärnan. Och det får bli min motion idag.Är typ jätte trött nu efter det...
Men det är faktisk så att om man i 40 min tex sitter på lektion tappar man 100 kcal, så jag har ändå typ motionerat.

alla kan inte bli stjärnor men vi kan alla gnista

Har just varit uta och fotat så här kommer lite bilder:

fotograferings tips- Fokusering


Automatisk eller manuell fokus?
Autofokusen är många gånger fantastiskt bra på att snabbt hitta rätt fokuspunkt, men många gånger är det faktiskt bättre att fokusera manuellt. Ett typiskt exempel på det är att förfokusera när du ska fota snabba fordon på racingbanan, eller när du är ute efter en mer exat fokusering vid makrofotografering
Vilken AF-punkt ska jag välja?
Det flesta kameror har en mängd olika AF-punkter(aotufokus-punkter), men oftast behöver du bara den i mitten. Placera den över huvudmotivet, tryck ned avtryckaren halvägs för att låsa fokus och komponera sedan bilden.
bild från googel

lördag

när jag vaknade i morse såg jag som vandligt på how i met your mother har just sett klart 3 säsongen nu.
Har just ätit frukost och funerar på vad jag ska hitta på idag. Klockan två ska jag iallafall på fridas och henriks födelsedagskalas. det blir fika där sen ikväll ska hjag se finalen melodifestivalen. Vet inte riktigt vem jag hejjar på, det finns många bra. men jag hejjar då inte på mirakel med björn ranelid.

fuuuuuuuu

läste på alvas blogg nu att det är 15 års gräns på hungerspelen dhasbfajksdbgv hade ju verkligen sett fram emot att se den!! jag,ida och moa hade planerat att se den på premiären och allt!! varför kunde det inte satt en 11 års gräns? de är ju inte så hemsk och farlig...
"Nåja, vad är väl en premiär på hungerspelan..? Den kan vara dötrist och långtråkig och alldeles... alldeles underbar!"

low high five

i eftermiddag har jag varit med ida och det vi gjorde var att se how i meet your mother... hehe är typ beroende av det! Det är den roligaste serien som finns jag lovar! Känner att jag har sakt det förr men det är verkligen bäst!
Jag följde med ida en bit på vägen hem och då bestämde vi att när vi blir 18 ska vi åka till england till hogwarts och att vi också ska träffa de som är med i how i meet your mother. Det kommer bli NAJS!! taggar verkligen!!
vill lätt ha denna tröja!!

funderar på

Jag funderar på om jag, varje dag ger ut några tips om fotografering? vet inte om jag kommer årka skriva varje dag men om det blir för jobbigt och att ni som läser inte vill läsa tips om fotografering så kan jag sluta med det. så säg till om du tycke det är en bra eller om du tycker det är en dålig ide!
Här får ni tips om makrofotografering i alla fall
Håll skärpan
vid större zoomningar ökar risken för skaknings och ger oskärpa, så använd ett stativ så ofta som möjligt och gärna en fjärrutlösare eller självutlösare för att inte röra i kameran i onödan. Tar du makrobilder utomhus på tex blommor bör det inte blåsa för då bilr det inte så bra bilder så då kan du gärna va på en plats där det är skyddat från vinden eller kan du ta med något som skyddar mot vinden
Gå över till manuellt läge
aoutofokussystemet får ofta problem vid närbildsfotografering så många gånger är det bättre att ställa in fokuset själv(manuellt) Oftast är det enklast att göra en manuell grovfokusering för att välja rätt område och sedan förflytta kameran fram och tillbaka för att finjustera.
Bakgrundsinformation
När du tar makrobilder är bakgrunden oftast lika viktig som själva motivet. En ren bakgrund utan störande saker tagen med ett kortt skärpedjup kommer att hjälpa dig att få motivet i centrum. Ett annat tips är i sammanhanget är att arbeta med komplementfärger
Blixt och skyggor
(är mer för sånna som sattsar på fotografering men om man bara fotar ibland behöver man inte en ringblixt)
En blixt kan verkligen få fran de små detaljerna i ett motiv. Problemet är bara att det korta avståndet mellan objektiv och motiv skapar skuggor när du avnänder kamerans interna blixt. genom att hålla blixten lös vid sidan om kameran går det att lsa problemet med skuggor, men den bästa lösningen är att skaffa en ringblixt som du monterar längst fram på objektivet

fredag

Funderar på vad jag ska hitta på en dag som denna. Det är inte soligt ute och det blåser så jag tror jag kommer villa hålla mig inne. jag antar att jag komemr se några avsnitt av how i meet your mother, sen vill jag också fotografera men jag vet inte vad jag ska fotografera.. några tips?
Just nu blev jag väldigt sugen på att baka, kanske en kladdig kladdkaka iallafall något med choklad/kakao. Vad ska jag mer hitta på? tror jag kommer va med någon kompis, sen ikväll ska jag träna.
En hemsk tanke slog mig.. det är fredag och det betyder att lovet snart är slut jag måste verkligen hitta på någe roligt kan ju inte låta hela den här dagen gå bort!:(
Men ha det bäst!
idag andvänder jag denna tröjja som jag tryckt själv
bilderna jag andvänt är:

give me summer

sitter nu och kollar på sommar bilder för att jag håller på att göra anigif.  Iallafall så kollar jag på sommar bilder och nu börjar jag verklgen sakna sommaren!! Tänk dig att du bara kan gå ut i shorts och linne utan att behöva ta på jacka och täckbyxor, att bli brun, bada och njuta av värmen som tränger in i ens kropp, vara ute och fota utan att frysa, att inte behöva halka runt på vägarna på isen utan istället kunna gå barfora i gräset och känna ur det kittlas under föttena och jag kan rabbla utt miljontals saker till (men jag årkar inte det) men vi förstår hur jag känner? taggar så sjukt mycket till sommart!! Längtar också till orienteringen!
en anifig av elsa http://lillfjompan.blogspot.com/

thank you

ikväll fick jag en lite systemkameraguid av min bror. Jag har redan börjat läsa den och den är riktigt bra. Den ger enkla guider(många guider brukar vara ganska svåra att förstå men inte denna) till exponering, inställningar och mycket mer. Så nu när jag ska fotografera kommern jag fått lite tips av denna bok!
TACK MAGNUS!

this war most end!!

we´ve seen these kids
we´ve heard their cries
this war most end
we will not stop
we will not fear
we will fight war!

denna video måste du se! ta 30 minuter av ditt liv och se denna, ta den till dig och DELA den skicka den vidare!!
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Y4MnpzG5Sqc

before i die

sitter nu och kollar på before i die bilder och nu inser jag att jag vill så mycket inann jag dör. Jag längtar verkligen tills jag går ut gymnasiet och kan starta mitt dröm liv. Just nu kan man inte göra så mycket men när jag blir större ska jag inte bo kvar i samma land och inte leva likadant hela tiden. Jag vill leva och ha det fritt åka vars jag vill och inte behöva tacka nej till olika saker som skulle kunna förändra mitt liv. Den mest viktigaste saken i mitt liv är att hitta min äkta kärlek och dela mitt liv med han!!
Har nu hitatt 109 olika saker jag vill göra innan jag dör(det kommer bli mer). Alla kommer säket inte gå i uppfyllelse men man måste ju tro på sina drömmar om man vill ha dem till verklighet.
det var bara några av dom

sleep overnight with clara

Efter två underbara dagar med clara har jag nu nyss kommit hem. Vi har haft det riktigt najsigt och bara slappat. Det vi har gjort är att:
  • varit på stan
  • sett på 4 filmer
  • sett på några olika serier
  • bakat kladdkaka
  • pratat
  • varit på datorn
  • kollat på roliga skämt och bilder
  • och lite annat
så vi har bara chillat och njutit av att det är lov. Filmerna vi såg var raise your voice, Dear john, Ashley Tisdale - Picture This och charlie st cloud. Jag rekommenderar alla de filmerna. Till både dear john och raise your voice satt jag och clara och grät. Det är riktigt bra filmer men dom var sorliga. bara jag tänker på dom börjar jag typ gråta..
Sen picture this var också bra, lite komisk och romantisk men ni borde se dom filmerna iallafall!
tog inga bilder där men här får ni en gammal

godmorgon

igår kvälll var jag med ida och moa som ni vet. Vi såg på film, en film som var lite komsttig men ändå rätt så bra den hette ...och så kom Polly. Vi såg även några avsnitt av how i meet your mother och det är ju alltid bra. Det är typ den bästa serien som finns!! SEn sov vi över hos moa somnade efter en timmas snack. Jag vaknade flera gånger runt 7 för då var hennes syskon uppe och lekte så jag vaknade.
hejdå!

jag drar

Hej nu ska jag ta bussen in till stan kl 13.30 där komer jag va med clara och sedan far vi hem till henne och bara ha det najs. Jag kommer sova över där tills imr. kommer kanske inte kunna blogga någe mer idag men ni får ha en bra förtsättning på lovet!!

skynda skynda

måste skynda mig. måste packa kläder neccesärrn kamerna skynad skynda.
NU ska jag va med idaa och moa, vi ska se film och sova över det kommer bli najs hinner inte skriva mer men ha det bäst!!
bjuder på denna


En solig dag på sportlovet

Hej,hej hallå!
Som ni vet så har jag varit i stugan idag och nu har jag nyss kommit ut ur duchen. Det har varit härligt väder idag att vara ute.(så som de andra dagarna också har varit) Har blivit en bit på skidor idag eftersom att jag gått runt med de på mig typ hela tiden.
Vi kom dit ca 11 och då var det bara att ta på sig skidorna för att sedan åka över till stugan. Väl där så är det uppförsbacke till huset så det tog ett tag att ta sig upp i djupsnön, men jag lyckader med kanske tre falla på vägen... sen har vi skottat tak,ätit bullens pilsner korv(mmm det godaste som finns) sen åkt runt på sjön.
Sen när vi skulle hem stannade vi på ett konditori och köpte godsaker
backen upp, kanske inte så brant men det var väldigt svårt att ta sig upp!

Stugan

Om ca 40 min hämtar mormor och morfar upp mig och frida. Då ska vi till stugan och skotta snö från taken. Frida fyller även år idag så vi ska gratta henne skulle jag tro.
Det kommer nog bli ett bra väder idag, solen skiner och det är minusgrader så det kommer vara bra föra när vi ska åka sidor över sjön.
hade ingen bild på hela stugan och gården men här får ni en liten blick om hur det ser ut där!

alfapet

ja ikväll har jag fotograferat med alfapetsbrickor, blev nöjda med vissa och här får ni några bilder!

a day spent with my cousin

har just kommit hem från en dag ute i det fria. Frida hämtade upp min vid halv 12, åkte då till mormor och morfar där vi käka lunch och åkte sedan ut till någon vik i rickleå. Är faktiskt stolt över att jag fick den första och ända fisken men det var en simpa.. blev ändå rädd för den nu även fast jag är mycket äldre än förra gången jag pilmla(var typ i teran) jag fick värska chocken när den kom till mitt hål.
Det var synd att vi inte fick någon rolig fisk men vi hade det ändå väldigt kul.

never too old

okej jag ska berätta en hemlis... jag brukar sitta och se på nalle puh filmer när jag inte har något att göra. Men det där filmerna är riktigt bra älskar verkligen det. Nasse är så gullig älskar han röst sen är nalle puh så osmart.. jag känenr mig som han ibland:]

du förändrar allt

Vaknade vid nio och gjorde då en riktigt pangfrukost!! det var riktigtr gott. Sen har jag sett två avsnitt av how i meet your mother och nu läängtar jag tills Frida kommer och vi ska ta oss till mormor och morfar för att sedan äta lunch och ut till pimplingen. TAGGAR!! Jag hopps vi kommer få mycket fångst.
När jag var sist och pimplade kom jag ihåg att jag blev rädd för fisken jag fick upp... den såg jätte hemsk ut och jag typ skrek för jag blev så rädd och jag lovar att det inte var någon vandlig fisk! det var typ ett litet sjöodjur!:]


hjärtat får inga rynkor

Nu när det är lov har jag och min kusin tänkt att hitta på nånting bara vi och det vi kom på var pimpling.. haha älskar verkligen att vi är lite speciella!! andra hade säkert sakt att "åå kan vi inte gå och se på bio och gotta i oss?" men så är det inte med oss!! haha jag älskar det, det är så skönt att få göra sånna saker som man gjorde när man var minder. På påsk och sportloven när jag var lite var jag alltid hus mormor och morfar med kusinerna och vi åkte ut och pimplade och massa andra sånna saker och det är härligt att vi aldrig växer ifrån det;)
bild från i sommras på jag och min kusin! taggar morgondagen med dig!!:)

slalom baby slalom

Efter 5 timmar i slalom backen känns det väldigt skönt att få komma hem och ta det lungt. Fick följa med Moa och hennes family till Buberget(vindeln) och sen 11 har jag varit där. Det var inte alls lika bra som bygdsilijumbacken men det var kul ända. Jag är faktiskt ganske stolt över mig själv för jag ramlade ALDRIG!!!
Nu ikväll ska jag se på how i meet your mother, kontoret, time out och äkta människor så det blir bara en tv sittar kväll. Och sen imorgon äre bara att ta det lungt och njuta av lovet!!!! fatta det har inte äns börjat:D

sunshine

Idag har jag tillbringat dagen med familjen. Först åkte jag och pappa skidor på skoterspår sen mötte mamma upp oss och vi grävde ner oss i snön och gjorde varma macker och bara satt och njöt i solskenet. Det var riktigt najsigt! Sen åkte jag och papa på skidor hem igen.

melodifestivalen är ett fjasko

Snart ska jag gå till ida för att då sedankanske gå till hjalle och se på melodifestivalen. Asså själv tycker jag det bara är ett fjasko gämfört med när björn gustavsson och cristian look var programledare men men. Det är iallafall kul att skratta åt de dåliga låtarna. Jag tycker Axel Algmar skulle gått vidare men sverige är ju knäpp som skickar Björn Ranelid... 

i learn

Hello!
Jag drömmer att jag ska bli lika bra som många andra fotobloggare så jag ska träna varje dag nu när det är sportlov. Jag vill också vara bra på att fota och ha bra fantasi om vad men kan ta kort på!:)
här är nägra fotobloggar jag följer och får insperation av:
http://alvafotar.blogg.se/
http://naemirosander.blogg.se/
http://shal.blogg.se/
http://megapixlar.blogg.se/
http://fotogeniquee.blogg.se/

fotografering

Hej jag heter klara och jag har nu tänkt att börja med en fotoblogg.
Jag är inte en expert på att fotografera men jag hoppas ni ända kommer tycka om mina blider jag kommer lägga ut! Jag är inte alls bra på att skriva om vad jag gör så de flesta inläggen kommer nog bara vara med bilder men jag hoppas att så många som möjligt vill följa min blogg!:)
Ha de bäst!

Välkommen till min nya blogg!