Året som har gått

Hade tänkt att gå igen om mina äventyr jag varit med om i år nu. Har hunnit med mycekt och det har varit ett lyckat år! 
 
De var då jag äntligen fick min egen kamare och inte behövde dela med pappa. Fick prova på bågskytte som var välldigt roligt. Började fota mer då och var ute och fotatde med kompisar. Det var kallt så veden blev till användling.
 Eftersom att det var mycket snö så blev det många svängar ut i snön. Både med kompisar och med mamma och pappa. Det var även skidorientering i Skelefteå så tillbringade en helg där med Freja,Tova och Vega
 Skaffade bloggen då så fotade mycket självpoträtt men även andra saker som små skorna,träbåtar höll också på med alfapetet. Jag och Elsa tillbringade en vecka på prao på grisfarmen i flarken och där levde vi loppan. JAg och kusinen Frida åkte ut två dagar på utflyckt med mormor och morfar en dag till stugan med skidor och en dag pimplade vi. Jag åkte även till Hemavan med konfan.
  Påsken var här, blev mycket skidåkning och fotografering utomhus. Var med Alva en dag och hade riktigt trevliget! Var även sjuk några dagar, hade ganska mycket i skolan då också. Men hade som sagt lov också och då han jag vila ut och va med kompisar.
 
 
 
Första Maj var jag med Elsa och Moa och fotade och var vid majbrasan. Blommorna började komma fram. Jag skaffade mina vinröda converse som jag är riktigt nöjda över. Åkte iväg på 10-mila och fick orientera. Var även på Holmön med konfan sen tog jag även konfrimationen. Tillbringade även nån dag i stugan.
        Kusinen tog studenten och jag fick sommarlov. Midsommaren spenderade jag med Elsa,Ida och Fanny och hade en trevlig kväll med bra väder! Fotbollen och orientreingen drog igår på riktigt och laddade för Gothia och Oringen. Farmor fyllde även 80 år så firade henne med ett kalas.
         Här hade jag nå riktig minnesvärlda minnen. Firade pappas 50 årsdag på fjäderägg med familjen. Fjäderägg var riktit häftigt så jag tycker alla ni borde fara dit nån gång. Fick kolla på sälar där ockås. Sen blev det 50 årsfest med mycket folk och mycket gomat. Var ute och fotade med Klara en hel dag. Sen bar det iväg till Gothia som var huuur grymt som hellst och det blev mpnga turer till Lisebeg. Direkt eftre åkte jag iväg till O-ringen i Hallan. Det var den soligaste och varmaste veckan på hela sommarlovet. Orientreingen gick kanske inte så bra men hade riktigt kul där. Sen var vi ockås på Tylesand där vattnet var runt 25 grader trot jag och vi var dör tills solen gick ner.
 Passade på att njuta av sommaren sista dagar. Var med med Jessika på barnkollot i Täfteå hade picknick emd Elvira,Agnes och Klara. Var även med mamma och pappa ute på Rovögern coh njöt av solen sista strålar. Var i stugan med kusinen Alva. Gjorde hemma gjort sushi för första gången. Sen hade jag och Moa en fotodag.
     Fyllde år så fick ett makroobjektiv så började fota makrobilder.Är sjukt nöjd med de! Sen hade de bästa kompisarna gjort ett överrasknings party för mig Elvira och Tyra. Hade även avslutnings middag med fotbollen som var lite sorligt. Men hade trevlige med gomaten! Sen var det USM i småland. Kom 10 på långdistansen så det var kul- 
       Hösten var kommer så var mycket ute och fotate löven. Med hösten kom regn så fotade även de. Åkte till Dala-Dubblen och hade de najsigt! På höstlovet åkte vi iväg till Stockholm och hälsa på Magnus. Sen kom även frosten.
    Hände inte så mycket i November. Löven föll av och mycket rönnbär fotades. Sen fotade jag även annat också.
 
Och nu i December har jag hunnit med att fira Moas 15årsdag med Ida,Agnes och Elvira. Lussebakande blev coh vi gjorde ett hem för fåglarna.Fick mycket julkänsla och fotafe med ljus. Sen kom julafton som var jätte bra! Och sen har jag varit ute med Moa och fotat
 
 
 
Gud vad mycyket man har hunnit med i år och jag hoppas året 2013 blir lika bra!! Har redan inbokat en resa till Singapore med familjen sen en resa med Matilda och våra mammaor till Spaninen. Så jag välkommnar 2013 med öppan armar!! Hoppas ni får ett jätte bra nyår och start på 2013!
 

snart är 2012 slut

nyårsplaneringen är så gott som klar nu och den kommer att spenderas med de bästa trejorna i sävar. Första gången jag inte firar med föräldrarna så taggar verkligen. Det kommer nog bli ett lycket nyår så längtar. Kommer va 7 som komemr äta gomat sen kommer en kanske två till sen och fyller på. Tänk att 2012 snart är över. Har tänkt att sumera året och se över alla glad stunder jag har haft!
 
bild från weheartit

Promenad med Moa och Allan

 
för ett tag sen så var det jätte fin väder ute så jag och Moa bestämde oss för att gå ut på en promenad med hunden Allan som de var hundvakt åt. Det blev en två timmars promenad i solen. Tog med kameran och fotade lite.

Lite nytt

 
har fotat idag med tre av de nya plaggen i min garderob. Var på stan igår med Moa och handlande på rean.
Sen så i julklapp så fick jag så jag ska få bleka mitt hår och göra slingor så längtar till dess!

internet har varit borta

jag hade egentligen inte tänkt att va borta så här länge från bloggen utan att skriva nått och det är för att internet har varit borta. Har tänkt förut att lägga ut lite bilder från mina dagar men har inte kunnat så de kommer komma bilder och inlägg mer nu.
 Jag hoppas alla har haft en yber bra jul med mycket mat och julklappar! De har jag haft iallafall!
Världens gulligaste tomtenissa
"barnbordet"
mannen med det stora skägget på besök
                                                         julklappshögen
julklappsöppning
ballong släpp
 

JULLOV!

har äääntligen jullov! Gud va najs det känns. Är nöjd med betygen bara ett E så det är jag stolt över. JUlavslutningen var jättebra och våra lärare gjorde ett välldigt fint uppträdande för oss! Ikväll blir det ärr hitta på nått roligt och njuta av livet. 
Jag kommer nog låta bloggen stå ett tag, kommer inte uppdatera så mycket kanske nån gång för nu i jul vill jag leva!

vintrigare

 
Har ändrat min header nu. Tänkte att jag ville ha lite vintrigare.
Magnus har kommit hem nu. Var egentligen inte så länge sen jag träffa han med det är kul att ha han hemma. Ikväll hade vi tänkt att julpynta lite och kanske baka något gott.

i never giving up

känns osm om vi redan fått jullov. Vi har inte gjorrt nått speciellt idag, sett en dokumentär vart i kyrkan och sett en film. Sen imorgon blir det att ha en träningsdag emd tre olika pass. Det kommer nog bli kul! 
 

Du har väckt upp det jag trott var dött

sista skoldagen idag. So-prov avklarat och nu är det bara att vänta på att dagarna ska gå. Tycker det är tråkig att det är sista veckan i Sävar för nästa termin så kommer vi gå på Ålidhem.. men aja hoppas det blir kul. bara en vecka kvar till JULAFTON guud vad jag längtar!!
bild från idag
 

det är du som leder mig genom mörkret

 
fotograferade även lite idag med, ja jag vet inte vad det heter men lys-sladden

Julmysig lördag

har varit på stan idag med Ida och köpt julklappar. Checkade av de flesta så nu är det inte så många presenter kavr att skaffa. Efter det har jag gjort lite julmysikt på mitt rum,slagit in julklappar och lyssnat på julmusik.
mitt rum nu
 

allt kan glimma

Helg helg helg!! Äntligen! NU är det bara en halv riktigt skoldag kvar detta år, sen blir det att ha innebenady turnering och massa annat. Ett prov kvar som jag kommer att plugga på söndag men fram till dess så kommer jag njuta av helgen. Ska kanske på ett disco ikväll men får se om jag årkar, verkar ändå som om många ska dit. Sen måste jag ta en tur med kameran och en tur på stan och handla lite julklappar.
 

seven days a week

stressen över att hinna köpa julklappar börjar gnaga mig i nacken. Har nästan inga ideer om vad jag ska ge till alla. Många att köpa till och mycket pengar kommer gå åt. Men gillar julen inta bara att få presenter utan att också ge och hur de reagerar. Men det kommer nog lösa sig, och tänk det är bara 12 dagar kvar tills dopparedan!
outfitsen idag

i brannd


Idag är det en 12 i 12 i 12 vilket många säger att det är världens undergång men lever än så läng! Hade det eftrelängtade julbordet idag på skolan och vi har inte haft så mycket lektioner heller så skolan har man kunnat genomlida idag. När jag kom hem blev jag lite sugen på att fota så tänket att det var lucia imorgon så ville fota ljus.


 

Midvinternattens köld är hård

 
Hur fint som hellst uta just nu! tyvärr hinner det alltid bli mörkt innan man kommer hem från skolan annars hade jag passat på och gått ut och fotat lite. Jag hoppas att jag kommer göra det inom sinnom tid så jag får lite nytt att visa.
Skönt att det bara är den här veckan kvar nu med ritkigt skolan, har bara ett prov till sen är allt plkuggandet över för i år. Gjorde bort NO-provet idag, tro de gick hyffsat kunnde de mesta. Ikväll blir det träning vet inte om de blir skidor eller ett pass på gymmet.

Saxnäs

efter en helt makalös helg i helt otroliga saxnäs har jag nu landat hemma med verk i kroppen.Har hunnit med pepparkaksbak,5 skidpass, pyntning av julgran, julkalendertittande egentligen allt vi gjort är det perfekta ingredienserna för en toppen helg! Många minnen med mycket skratt! Tackar saxnäs för detta år och hoppas det blir en tur dit om ett år igen!


I väntan

bild från när jag var ute och fotade i höstas
Nu när äntligen mycket snö har kommit så har jag tänkt nån gång att gå ut och fota riktigt fina vinter bilder! Men det dåliga är att man aldrig hinner va hemma när det är ljust ute. Det är mörkt när man går till skolan och skymning när man går hem och på helgerna har jag mycket annat för mig så hinner inte alltid med. Men nån helg tänker jag ha en fotodag!

I´m a new soul

kvällen har bestått av ett skidpass i en decimeters nysnö eftersom att det inte var pistat.. sen packning inför imorgon när det bär av till saxnäs! Sjukt taggad och hoppas det kommer bli en lyckad helg, blev iallafall det förra året!!:)
lite tråkigt äre att det bara är jag och agnes som ska dit i år av alla som var med förra året men..

Skidor!

äntligen, första skidpasset avklarat! Länge sen jag åkte så är nu helt öm i musklerna, men skönt och roligt vare! NU längtar jag till på Torsdag då jag ska med Skidorna upp till saxnäs och leva loppan!
bild från saxnäs från förra året

ut genom fönstret

 

Moa 15 år på jorden

Igår fyllde Moa år så på kvällen hade hon bjudit på middag. Hoppas du fick en jätte trevlig födelsedag Moa!! 
några bilder från igår.

Mitt enda liv

blir glad varje gång jag kollar ut genom fönsteret och ser hur livliga fåglarna är! Kan se på det hur länge som hellst utan att bli less typ. Vill också bara kunna leva livet utan nå problem och hinder bara vara fri och leva!

lussebakning

ikvällen igår blev det att baka lussekatter/bullar. Tror jag åt lite för mycket deg fick välldigt ont i magen men gott vare iallfall! Vi prövade även att göra semlor som blev riktigt smaskigt!